Autor: 021.rs/Foto: Aleksandar Vukićević

Novi Sad
07.12.2016.
09:38 > 08:55
Lokalne samouprave u Srbiji već godinama imaju problem da obezbede redovne prihode budžeta, jer republička vlast uglavnom pokušava da što više novca od poreza i drugih izvora prihoda ubaci u budžet države.
  • Ево

    07.12.2016 20:55
    @Реалан
    Има, али не пратиш! Нови ДУП за 30 хиљада становника!

    http://www.oglasi.rs/oglas/02-163404/nekretnine-prodaja-plac-zemljiste/petrovaradin-bukovacki-plato/porodicno-stanovanje
  • Mani ga Mito

    07.12.2016 19:13
    Društvo lopova i manipulanata
    I u textu i u komentarima ima istine, ali text je pre svega "svemirski"! Ni jedna strana ne sagledava osnovno, a to je nestajanje stanovništva! Novi Sad se "razvija" samo iz priliva iz manjih mesta! No, doći će uskoro i dan kad će i on početi naglo da pada. Leer i Yure imaju kraj, sve ostalo pametno odlazi! Toga nisu svesni jedino ovi što ostaju a nabrojani su u naslovu!
  • Реалан

    07.12.2016 14:30
    Град већ годинама ништа није учинио да се, рецимо на ободу града, подстакне градња породичних кућа, само се излази у сусрет "инвеститорима" а знамо резултате њихове градње. Ја сам одрастао у кући, правио бих и своју једног дана, али где? Зашто град не одвоји одређену земљу на ободу града (па нек буде и приватна), испарцелише, доведе комуналије и омогући градњу породичних кућа, значи да буде нешто плански, а не као Ветерничка рампа, Каменица и сл.
  • Novosadjanin

    07.12.2016 14:27
    sa sela
    Prodali su parcelu pored Spensa, a li su zato izgubili Spens. Za 10g će tek neko shvatiti da su Milos Vucevic i SNS prodajom parcele pored Spensa ustvari indirektno unistili Spens.
  • nervirach

    07.12.2016 14:21
    Sada ste se setili kada je steta vec napravljena.
  • Teodosije III

    07.12.2016 14:04
    Ja imam izvod iz katastra za parcelu koju je kupio komsija u kome pise "ulica u mestu, teret, dozvoljena gradnja kuce".
  • Joka

    07.12.2016 13:53
    Pa kako drugačije, nego kriminalnim radnjama i otimanjem od građana...Ono što me brine je to što će slične akcije biti nastavljene bar još jedan mandat.Da je opozicija normalna, (kao što nije) već bi dogovorili jednog kandidata za kojeg bi normalan građanin ove države mogao da glasa bez griže savesti i brige za bolje sutra.
  • Mirko

    07.12.2016 13:50
    za 021
    Niste baš dobro odradili domaci zadatak...nadam se daće te biti kao i nekad glasilo Novog Sada pa objaviti ovaj komentar..prvo i osnovno gradsko gradjevinsko zemljise u državnoj ili lokalnoj svojini NE MOŽE da bude privatno. Po zakonu može samo da se dobije u zakup na 99 godina...
    Postoje sve mahinacije koje ste naveli ali da li mislite da je tu grad ili republika stvarno izgubila...e pa varate se... kao prvo ukoliko se otima zemljište putem legalizacije kao što ste rekli a to se radi!..zemljište nikad ne bude otudjeno za male pare..uvek je otkupljeno po tržišnoj vrednosti koju odredi sudski veštak e sad jeste izbegnuto pravo nadmetanja ali to zemljište uglavnom nije toliko atraktivno da bi bilo predmet velikog nadmetanja..plus mora da se plate komunalije a i ono najbitnije kreće naplata poreza na imovinu pa eto prihoda za grad....drugo spajanje malih parcela hahahaa klasicna zamka grada, urbanizam odredi sve patrljke da moraju da se spoje u jedno pa tako kao što ste rekli mora da se otukpi od grada 100, 200m2 ali kojih? onih neupotrebljivih jer ne mogu da budu jedna gradjevinska parcela.pa grad neće da se bakće....opet grad profitira ista prica kao pod 1...i pod 3 nadju se zakupci da prevare grad a on vec odredio tržišnu vrednost parcele i sad kao oni se takmiče...zabole grad opet je dao u zakup ne prodao parcelu na 99 god. samo sad će da ubere prilog od naknade za komunalije i naravno opet porez...sve atraktivne parcele nisu džaba dobijene debelo su plaćene.
  • Iz prakse

    07.12.2016 13:05
    A kako je grad prodao deo ulice Braće Krkljuš investitoru da na njemu napravi zgradu? Ulice su javno dobro, stvari izvan prometa, i ne mogu se prodavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna